Feb 23, 2009

Cerro San Cristóbal y Saludos desde Ecuador!

Talta Lima nayttaa Cerro San Cristobalin huipulta katsottuna. Otin eraana paivana bussin Plaza de Armasilta tuonne huipulle, mista kaupunki avautui joka suuntaan paattymattomina kumpuilevan maaston, rakennusten ja kaupunginosien letkoina. Kaupunki jatkui pidemalle kuin silma pystyi nakemaan.


Plaza de Armas ja taustalla pilkottava Cerro San Cristobal





San Martinin asuinaluetta San Christobalin juurella




Mutta nyt olen Ecuadorissa! Lensin Quitoon keskiviikkoaamuna ja olin pari yota leppoisassa hostellissa Quiton vanhassa kaupungissa. Quiton kohtaaminen 2800 metrin korkeudessa oli moisiin korkeuksiin tottumattomalle tiukka paikka ja karsinkin kaksi ekaa paivaa lahes kaikista mahdollisista korkeanpaikan sairauteen liittyvista oireista. Oksentelulle ja paakivuilla antoi vauhtia jo Limassa alkanut vatsatauti, mutta tana aamuna elama alkoi pikkuhiljaa voittaa ja ruoka pysya siella missa kuuluukin. Otin aamulla bussin Quitosta kohti etelaa ja saavuin iltapaivalla Bañosiin. Ajattelin olla tassa 12 000 asukkaan pikkukaupungissa muutaman yon ja katsoa minne sitten. Ecuardor on kasittamattoman kaunis maa, enka voi lakata tuijottamasta vuoria, joiden huiput haviavat pilviin ja tata uskomatonta vihreytta ja vehreytta mika joka puolella vallitsee.

1 comment:

  1. Iiih, ihanaa! Kuulostaa niin hyvältä, vatsatautia lukuunottamatta tietysti. Hyvä jos olo alkaa helpottaa! Nautiskele :)

    Maija

    ReplyDelete