Oct 27, 2009

When one feels like home.




7 comments:

  1. Tuo viimeinen kuva... huoh, mikä taivas! Mutta mielelläni kuulisin lisää sinusta! Mitä teet tätä nykyä, missä siellä ja mikä Perusta tekee sinun paikkasi (voi tosin olla vaikea kuvailla...)? Haluaisin kuulla lisää ihan arkielämänmenosta siellä.

    Kirsi

    ReplyDelete
  2. Elina, kerrottakoon vielä, että taisin joku viikko takaperin kahlata koko blogisi, joten ihan tuskastua ei tarvitse tuon kysymykseni kanssa. Arkielämänmeno ja se, miksi juuri Peru vastaa "sisimpääsi", ovat ne kysymykset, joihin etsin vastauksia...

    Kirsi

    ReplyDelete
  3. Voihan koti olla useammassikin paikassa - ei sitä aina tarvitse osata selittää, miksi tuntuu hyvälle jossakin - riittää, että niin on!!

    ReplyDelete
  4. I am your admirer - pictures are beutifull and your life is something i would like to live. I only hope i was yonger. Have a nice life - in Peru or in Finland - what ever you decide!!!!

    ReplyDelete
  5. moi kirsi!

    kiva että olet seurannut blogiani, vaikka viimeaikoina sen päivitystä on laiminlyöty pahasti... luulen että Perussa viihtymiseni liittyy osittain siihen täydelliseen muutokseen, mikä tapahtui elämässäni melkein kaikessa. Kaikki mikä on muuttunut liittyen harrastuksiin, opiskeluun, työhön, sosiaaliseen elämään, henkilökohtaisiin kokemuksiin, on vain sopinut minulle todella hyvin. Olen oppinut täällä niin paljon kaikkea ja koen ymmärtäväni monia asioita paremmin, mistä tulee jatkuvasti hyvä olo.

    Lisäksi koen että Peru ja perulaiset ovat ottaneet minut vastaan enemmän kuin hyvin. Elämääni on tulllut mahtavia, tärkeitä ihmisiä, jotka ovat antaneet ja opettaneet paljon. Koen että perulainen kulttuuri, elämäntapa ja ihmisten asenne ja ajattelutapa sopivat minuun ajoittain paremmin kuin vastaavat stereotyyppiset suomalaiset. Näitä ovat esimerkiksi yritteliäisyys ilman burn outin rajoilla raatamista, työteliäisyys ilman uraputkipainetta ja suorittamismentaliteettia, kollektiivisuus, sosiaalisuus sekä tietynlainen jakaminen, jota en ole nähnyt suomessa. Pidän myös joustavuudesta, joka voi monesti näyttäytyä tehottomuutena ja välinpitämättömänä mañana, mañana -ajatteluna.

    Sierralla olen kokenut lisäksi paljon kiireettömyyttä, iloisuutta, rehellisyyttä ja vaatimattomuuutta, joista pidän. Lopuksi, yksi tärkeimmistä asioista, jonka vuoksi rakastan Perua on sen luonto. Perun kauneus, suuren maan luonnon monimuotoisuus on jotain niin uskomatonta, etten osaa välittää sitä muuten kuin kuvien avulla (jotka nekään eivät pysty kertomaan todellisuudesta). Erityisesti vuorista on tullut minulle jotai todella tärkeää.

    elina

    ReplyDelete
  6. Hei, Elina, ja kiitos juuri kaipaamanilaisesta vastauksesta! Itseänikin puhuttaa kovasti toisenlainen elämä kuin mitä se tähän mennessä on ollut, mutta jätänkö maani vai muutanko jotain paljon muuta merkittävillä tavoilla - jää nähtäväksi. Tuon tullenen tietämään puolen vuoden sisällä - vihdoinkin!

    Kuvasi ovat upeita; jo vuoristokuvista yksi oli hetken taustakuvanani, mutta tuon tuoreimman setin auringonlaskukuva on väreissään niin minua juuri nyt. Enää sinipunainen puuttuu! :)

    Kerrothan meille pian mitä teet siellä nykyään - vai opiskeletko sen ajan, minkä maltat olla pois vuorilta ja maaseudulta?

    Kirsi

    ReplyDelete
  7. Hei!
    Mitä opiskelit San Marcosissa?
    Olitko vaihdossa Suomesta?

    Minä haluaisin muuttaa tänne. Olen nyt Limassa kuukauden.
    Mietin mitä opiskelisin, jotta voin tulla tänne takaisin.

    Marjory.underwood@gmail.com

    ReplyDelete