Sep 1, 2009

Elämää Andien juurella

Muutto Limasta Huaraziin on ollut suurin muutos sitten Suomesta Peruun tulon jälkeen. Ancashin provinssin pääkaupunki Huaraz on 125 000 asukkaan kaupunki Andien Cordillera Blanca - ja Cordillera Negra -vuoristojen välisessä Huaylasin laaksossa. Aamuisin aurinkoinen ja iltaisin kirpeän kylmä Huaraz elää vuorista. Päätin jo toukokuussa muuttaa tänne San Marcosin opintojeni jälkeen. Vuoret, luonto ja toisenlainen elämänrytmi jättivät pysyvät jäljet. Vaikka ehdin tykästyä niin paljon Limaan ja lopulta kaoottisessa rannikkokaupungissa oli hyvä olla, on muutto ollut paras ratkaisu. Huarazissa on tilaa hengitttää. Olen kaivannut luontoa, hiljaisuutta, ilmaa ja tilaa.





Tulevien kuukausien aikana tarkoitus on opetella vähän kiipeämään, ymmärtää jotain jään ja kallion kiipeämisen tekniikasta, vuorista, jäätiköistä, lumen ja tuulen käyttäytymisestä, solmuista ja varmistuksista. Ja nousta toivottavasti useammille Perun Andien huipuille. Kaikki tämä täydellinen viehättyminen vuorista ja niillä liikkumisesta johtuu touko- ja kesäkuussa tekemästäni Santa Cruz trekistä ja Nevado Vallunarajulle kiipeämisestä, joiden jälkeen olin todella onnellinen ja vaikuttunut.







Ja lisää löytyy täältä: http://picasaweb.google.com/kaisaelinan


Asun Huarazin keskustassa. Iltaisin ja öisin teen töitä Bar Geckossa, jossa viihtyvät erityisesti paikalliset oppaat, kiipeilijät, muut ulkoilmaihmiset sekä vuorien takia Huaraziin tulleet turistit. Päivisin roikun harjoittelemassa seinällä, ja aina kun pystyn ja pääsen, lähden vuorille trekkaamaan, kiipeämään kiveä tai yrittämään huippuja. Tämä elämä tuntuu tässä vaiheessa todella hyvältä. Tänne minulle on jo ehtinyt muodostua pieni "perhe", sosiaalinen verkosto samanhenkisistä ihmisistä, joihin tunnen voivani luottaa.





Ruoka on hyvää, ihmiset lämpimiä ja vuoret jylhiä. Tervetuloa kylään!

4 comments:

  1. Uskallatpas tehdä ihanan rohkeita valintoja! Vai että vuorikiipeilyä ja muutto uuteen kaupunkiin. Kuulostaa että siellä on kaikki enemmän kuin hyvin. Näinköhän sie ikinä palaat Suomeen takaisin..:)
    <3 leena

    ReplyDelete
  2. voi miten ihania maisemia - voisiko olla ihanampaa? Rohkeutesi on ihailtavaa - melkeen voisi sanoa, että kateeksi kovasti käy.

    ReplyDelete
  3. Suomalainen onneksi jotakin lumesta tietää - ei kuitenkaan kiipeilystä tai vuorista ja jäätiköistä - vai mitä??

    ReplyDelete
  4. Moi Elina! Miten mahtavia juttuja siellä koet ja elät! Aivan uskomaton juttu, että kiipeät Andeihin! Mis respetos señorita! Tuija y yo te extrañamos mucho, pensamos mucho en tí. Ja kisu tuli taloon, joten pari miauta häneltäkin! Miuhh ja isoja haleja!
    T: Maaret

    ReplyDelete